Wat is canyoning eigenlijk?

Canyoning is het afdalen in diepe kloven (canyons) die zijn uitgesleten door erosie. Je volgt hierbij de loop van de rivier door middel van een combinatie van klimmen, springen en abseilen.

In de door wind uitgesleten zandsteencanyons, kun je vaak gewoon wandelen, met hier en daar een kleine afstap. Bij hardere steensoorten ontstaan vaak steile kloven met daarin veel water, waarbij grote abseils gemaakt moeten worden. Dit maakt canyoning vooral spectaculair.

Canyoning is voor iedereen!

Kleine kinderen vermaken zich spetterend in onschuldige kloofjes. 50-plussers maken avontuurlijke wandelingen met af en toe een hoogteverschil of een klauterpartijtje.

De “thrillseekers” gaan voor de actievolle canyons met flinke abseils en sprongen vanaf 10 meter! Ga je voor het fun-aspect? Natuurlijke bubbelbaden en glijbanen maken de canyons tot ware waterpretparken!

Diverse locaties voor canyoning

Canyoning is beschikbaar in de Siërra Nevada Natuurpark, de Alpujarras, de Tejeda Natuurpark, Almijara en Alhama (Río Verde) en word gepland op basis van jouw ervaring.

Doordat canyoning een ontdekkingsreis is voor jong en oud, van rustzoekers tot die-hards is er gegarandeerd actie te beleven tijdens jouw canyoning vakantie, zeker als deze gecombineerd wordt met bijvoorbeeld parapenten, raften, skiën, hydrospeed of een ander evenement.
informatie evenementen aanvragen brochures evenementen bekijken inschrijven nieuwsbrief evenementen
 
 
team.jpg